Досвід соціально-педагогічної роботи з молоддю із вадами інтелектуального розвитку за програмою „REHABILITACJA 25 PLUS”

Filed under Новини, Статті

В даній статі розповідається про можливий досвід соціально-педагогічної роботи з молоддю України, що має вади інтелектуального розвитку, в рамках програми “REHABILITACJA 25 PLUS”. Внаслідок повномасштабного вторгнення росії, найбільш вразливими групами виявилися люди із затримкою інтелектуального розвитку. Постійне відчуття небезпеки, недостатня соціалізація та відсутність розкладу дня, звичних звуків та приміщень спричиняють негативний вплив на цю групу осіб, що призводить до збудливості та конфліктів.

Польська пілотна програма “Rehabilitacja 25 plus” може стати варіантом розв’язання проблеми соціалізації молодих людей з інтелектуальними вадами, включаючи внутрішньо-переміщених осіб (ВПО). Програма надає послуги з догляду, реабілітації, лікування та участі у заняттях клубів за інтересами. А також психологічну допомогу, підтримку в набутті рутинних навичок і активізуючу діяльність. Досвід цієї програми може бути корисним для розробки системних рішень з підтримки осіб з інвалідністю в Україні.

*матеріали взяті з бюлетеня “НДО-Інформ” №3(64), який був розроблений в рамках проєкту Інституту соціокультурного менеджменту  “Шлях адаптації”.

* більш детально ознайомитись з матеріалом можна за посиланням: Бюлетень “НДО-Інформ” №3 (64), 2022. 6 с.

You must be logged in to post a comment Login