Людмила Чупряк: «Бібліотеки як пункт підтримки і незламності реалізовані на 100%»

Filed under Новини, Статті

Уманська міська централізована система бібліотек, внаслідок війни, зазнала змін, але змогла продовжити свою діяльність. Незважаючи на переїзд у нове приміщення для більш безпечного перебування у воєнний час, бібліотека продовжує обслуговувати читачів і надавати необхідну допомогу.

Через регулярні відключення електроенергії та збільшення кількості внутрішньо-переміщених осіб (ВПО), бібліотека отримала значний приріст читачів. ВПО проявляють великий інтерес до різноманітної літератури, а також виявляють потребу у підтримці та інформаційній допомозі. Тому бібліотекарі співпрацюють з різними організаціями, щоб мати можливість надати таку допомогу ВПО.

Один із прикладів демонструє, як книги та консультації психолога сприяли поліпшенню життя дитини, яка постраждала внаслідок війни. Крім того,  бібліотека пропонує послуги доступу до мережі Інтернет та надає онлайн-консультації через різні додатки для спілкування з читачами.

*матеріали взяті з бюлетеня “НДО-Інформ” №3(64), який був розроблений в рамках проєкту Інституту соціокультурного менеджменту  “Шлях адаптації”.

* більш детально ознайомитись з матеріалом можна за посиланням: Бюлетень “НДО-Інформ” №3 (64), 2022. 14 с.

You must be logged in to post a comment Login