Музикотерапія як ефективний метод психологічної допомоги

Filed under Новини, Статті

У статі розповідається про музикотерапію як один з ефективних методів психотерапії, що надає психологічну допомогу людям у важких ситуаціях. Музикотерапія сприяє створенню позитивного емоційного фону, розвитку та корекції сенсорних процесів та рухових функцій, а також розгальмуванню мовної функції. Цей метод застосовується як для корекції порушень поведінки у дітей, так і для лікування людського організму загалом, а також для реабілітації осіб з фізичними порушеннями.

 Музикотерапія може бути пасивною коли клієнт прослуховує музику, або активною, коли він сам виконує музичні композиції. Різні види музики впливають на різні функції організму і можуть сприяти зняттю напруження, гармонізації особистості та покращенню фізіологічних процесів. Крім того, правильно підібрана музики може сприяти створенню здорового емоційного фону в родині та формуванню здорового способу життя. Загалом, музикотерапія допомагає людям відновити душевний спокій та покращити свій фізичний стан.

*матеріали взяті з бюлетеня “НДО-Інформ” №3(64), який був розроблений в рамках проєкту Інституту соціокультурного менеджменту  “Шлях адаптації”.

* більш детально ознайомитись з матеріалом можна за посиланням: Бюлетень “НДО-Інформ” №3 (64), 2022. 9 с.

You must be logged in to post a comment Login