Надання кваліфікованої психосоціальної підтримки: думка експертки

Filed under Новини, Статті

У статті висвітлюються думки експертки та психологині Ірини Остополоць, щодо надання кваліфікованої психосоціальної підтримки у період воєнного стану. Вона зазначає, що психологічна підтримка необхідна не лише військовим, але й внутрішньо переміщеним особам (ВПО), які залишили свої домівки у пошуках безпеки в інших регіонах України.

Важливе місце у наданні різноманітної підтримки ВПО займають громади. Вони пропонують соціальну, матеріальну, юридичну допомогу, а також допомогу у пошуку роботи та налагоджуванні комунікації.

Ірина відзначає, що також важливо навчати громадських активістів та активісток навичкам ефективної комунікації та спілкування з ВПО, щоб вони могли надавати якісну психосоціальну підтримку. Крім того, важливо створювати групи самодопомоги та підтримки, які надають можливість обміну досвідом та підтримкою між людьми, які пережили травматичні події. Зокрема, наголошується на необхідності залучення осіб з відповідними знаннями та навичками у ці групи для надання психосоціальної підтримки.

Тому надання громадським активістам знань та навичок у сфері психосоціальної підтримки є ключовим елементом успішної реалізації цієї підтримки.

*матеріали взяті з бюлетеня «НДО-Інформ» №1(65), який був розроблений в рамках проєкту Інституту соціокультурного менеджменту  “Локальна підтримка”.

* більш детально ознайомитись з матеріалом можна за посиланням: Бюлетень «НДО-Інформ» №1(65), 9 с.

You must be logged in to post a comment Login