Психологічна допомога: у пошуках внутрішніх ресурсів

Filed under Новини, Статті

Стаття описує проблему підтримки внутрішньо-переміщених осіб (ВПО) в умовах російського вторгнення на територію України. Зосереджено увагу на важливості психологічної  допомоги, оскільки багато людей втратило рідних, майно та віру у свої сили й майбутнє. В Україні було створено численні центри психологічної допомоги для надання підтримки тим, хто цього потребує. Але існують випадки неефективної роботи через неправильні організаційні процеси або некваліфіковану роботу психологів.

В статті пропонується модифікована методика “Трансформація” для пошуку внутрішніх ресурсів у скрутних обставинах, яка вже була апробована та схвалена в галузі арт-терапії. Вона  орієнтована на дорослих клієнтів, але може застосовуватися й з підлітками. Рекомендується звертатися до психолога з відповідною освітою і досвідом роботи для отримання якісної психологічної допомоги й уникнення негативних наслідків.

*матеріали взяті з бюлетеня “НДО-Інформ” №3(64), який був розроблений в рамках проєкту Інституту соціокультурного менеджменту  “Шлях адаптації”.

* більш детально ознайомитись з матеріалом можна за посиланням: Бюлетень “НДО-Інформ” №3 (64), 2022. 3 с.

You must be logged in to post a comment Login