Які проекти ініціюють активісти с. Лука?

Filed under Новини, Статті

26 вересня 2020 року творчі молоді активісти с. Лука, Києво-Святошинського району, під керівництвом досвідченого тренера Фундації Острозьких Росислава Лукача в приміщенні Клубу, пройшли тренінг з розробки заявок на фінансування місцевих соціальних та культурних проєктів.

Учасники семінару відверто обговорили найгостріші проблеми та потреби місцевої громади. На перші місця вийшли засміченість центральних вулиць та відсутність належної інфраструктури для підтримки культурного життя в селищі. Згадали також недостатній рівень дорожньої безпеки, необхідність ремонту трансформаторної підстанції, заміни електроопори після ДТП тощо.

Директорка Клубу Олександра Романенко із захватом розповіла про вже готовий та узгоджений з ДАБІ проєкт нового будівництва майданчика урочистих подій на ділянці прямо поруч із Клубом. Тут лучани зможуть проводити концерти, ярмарки, інші яскраві заходи.

Інша група учасників сподівається знайти підтримку своїм планам отримати національні костюми та взуття для місцевих творчих колективів. “В справжніх українських національних костюмах наші творчі колективи зможуть виступати не тільки в рідному районі, а й на міжнародних сценах,” – каже молода учасниця семінару Дар’я Войцехівська. Наприклад, місцевий колектив “Золоте перевесло” під керівництвом І.Я.Павленка має безліч нагород та почесних відзнак. Вже настав час виходити поза межі України!

Ще одна ініціативна група готувала власний проєкт, спрямований на покращення системи збирання сміття. “Чисте село – чиста совість” – так назвали вони свій проєкт. Ідей лунало багато, і дуже важливо, що в ході семінару учасники отримали від тренера Ростислава Лукача чіткі настанови, ясну методику підготовки заявок, в малих групах напрацювати плани, кошториси, перспективи залучення ресурсів з місцевих та додаткових джерел.

Починаючи з серпня 2020 року Фундація імені князів-благодійників Острозьких проваджує на Київщині Програму “Підвищуємо добробут громад”, яка передбачає навчальні тренінги та конкурс мікрогрантів для мешканців 10 сіл майбутньої Білогородської ОТГ.

За підтримки Консорціуму донорів Фундацією в цьому році запроваджений Конкурс для дофінансування соціальних проєктів мешканців 10 сіл  Києво-Святошинського району. Для подання на цей конкурс в ході семінару його учасники з селища Музичі вже подали 3 заявки на дофінансування проєктів –  “Чисті Музичі”, “Велодоріжка здоров’я”,  «Дитячий майданчик « Човник щасливого дитинства». Дійшла тепер черга і до лучан.           Термін подання проєктних пропозцій на конкурс: 03 жовтня 2020 року.

Конт. (050) 339 2518

You must be logged in to post a comment Login