Як знання, креатив, позитивне мислення лікують травми війни: Одеський досвід

Filed under Новини, Статті

В статі розповідається про досвід роботи військового психолога з початку агресії росії у 2014 році. Авторка практикує сімейну терапію з сім’ями військовослужбовців та дітьми, а також акцентує увагу на важливості психологічної підтримки жінок, які є родичами військових. Для них спеціально були розроблені цикли зустрічей, де вони могли підтримати одна одну.

Також з початку війни психологічну підтримку потребують і діти, особливо з тимчасово окупованих територій. Так була створена спеціальна програма для роботи з дітьми, яка включає різноманітні техніки роботи. Найбільше уваги приділяється методам арт-терапії, такі як казкотерапія, маскотерапія, пісочна та музична. Також вона згадує про використання лялькотерапії для дітей, які перенесли насильство, та розповідає про конструювання як метод творчої діяльності, який допомагає дітям будувати нове життя. Крім того, авторка проводить сімейні терапії та тренінги для батьків і дітей, що допомагають виходити з травматичних станів.

*матеріали взяті з бюлетеня “НДО-Інформ” №3(64), який був розроблений в рамках проєкту Інституту соціокультурного менеджменту  “Шлях адаптації”.

* більш детально ознайомитись з матеріалом можна за посиланням: Бюлетень “НДО-Інформ” №3 (64), 2022. 7 с.

You must be logged in to post a comment Login